250 quilòmetres

250 quilòmetres
13/04/2012

250 quilómetros es la distancia que recorre Quim, un joven con una grave enfermedad, del hospital, para saber si la enfermedad que sufre ha vuelto a rebrotar. Los miedos, los malos momentos, pero también las alegrías, la amistad y el amor, se presentan directamente, sin intermediarios, a través de los jóvenes autores de la novela.
250 quilòmetres és un llibre que ens aproxima unes persones que pateixen alguna malaltia greu però també dóna protagonisme a aquelles altres que els acompanyen, que estan al seu costat i els donen suport. Tots plegats han sabut trobar la manera de crear un relat que acaba sent per als lectors una experiència de vida.

El llibre, publicat per Columna Jove, comença amb un pròleg escrit pel jugador del Barça Èric Abidal, el qual remarca l’esperit de superació dels protagonistes reals de la història i ens explica que els beneficis que genera la venda del llibre es destinaran a la construcció d’un espai d’esbarjo per als joves que han de passar una llarga temporada ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu.

La novel·la escrita per Victor Panicello i el Consell de Joves de l’Hospital (un grup de joves pacients - o que han estat pacients - de l’hospital durant una llarga temporada i que ara assessoren a la direcció de l’hospital en diversos temes), ha rebut el Premi de literatura juvenil Columna Jove i Grup 62. Aquest premi, juntament amb els diners dels drets d’autor i una part dels guanys estan cedits a l’hospital per ajudar a la creació de l’espai dels adolescents.

No només pels seus valors literaris, que els té, i reconeguts pel premi, sinó pel contingut de la història, aquest llibre bé es mereix un racó al prestatge de llibres de casa.

El llibre a més compte amb una pàgina facebook la qual us animem a visitar!


Fonts:

http://www.hsjdbcn.org/portal/ca/intranet/2150226915?pAction=previewFromSearch&idPortlet=2149152379&_objid=2150631077#p2149152379

http://libros.fnac.es/a703639/Victor-Panicello-250-quilometres

Etapa: